Avskild - prezentareTrupa creata in anul 2002 la initiativa chitaristului Marius Zota (a participat la inregistrarea albumului Kratos - Looking behind the mirror), din dorinta de a canta o muzica fara compromisuri. Proiectul, demarat inca din primele clipe cu intentia de a propune noi standarde calitative in abordarea metalului extrem in Romania, este completat prin cooptarea vocalistului Nicu Galie (ex Web), detinator al unui incitant timbru in guturalele death, a lui Mihai Tanasescu, baterist energic, experimentat in black metal (Onderrah), thrash (Adrenaline), gotic (Kratos) si grind, a talentatului chitarist Stefan Panea (ce canta si in propriul proiect de tehno-fusion Schtephan) si a basistului Sep, din sfera black metal. Piesele poarta pecetea death metalului pur, cu influente din scena suedeza (Edge of Sanity, At the gates), dar si din Death sau Bolt Thrower, iar mottoul trupei exprima clar ideologia directoare - “death metal reconstructed”.

Cu o echipa completa, echilibrata si dinamica datorita experientei fiecarui membru si pasiunii comune pentru aceasta muzica, trupa debuteaza scenic in aprilie 2004 in deschiderea concertului Avatar si Possession (Austria) de la Bucuresti / Club A – unde produce un entuziasm general in randurile celor 500 de specatori care ii vedeau pentru prima oara. Reactia se repeta si in concertul de la Craiova, tot in deschiderea celor doua trupe, unde Avskild se remarca prin coeziune scenica si printr-o dezinvoltura arareori intalnita la trupele autohtone si de care scena romaneasca are mare nevoie. Impresia este puternica si in randurile membrilor trupei Taine, iar Avskild sunt invitati sa deschida concertul aniversar Taine si Psycho Symphony – Taine Fest DECADE OF METAL.

Trupa inregistreaza in scopuri promotionale piesa Time in a bag disponibila in premiera pe situl Taine Fest, urmand ca pana la finele anului sa inregistreze albumul de debut …time line… – un material conceptual inspirat de viziuni ale singuratatii si experientelor personale. De notat si ca “avskild” inseamna “solitar” in limba suedeza, iar textele sunt, dupa cum spunea leaderul trupei – Marius Zota, “dedicate trairilor personale, perceptiilor fata de anumite celule ale societatii, impletind planuri reale cu cele fictive, ce dau un alt sens lucrurilor care, in virtutea unei rutine inertiale, sunt luate ca pe un dat universal”. Nu credem ca ne inselam cand anticipam ca Avskild vor face o figura frumoasa in scena metal din Romania.

 

 

 

 

 


.
Foto

avskild2.jpg (16564 bytes)

Componenta

Marius Zota (ex Kratos) – chitara
Nicu Galie (ex Web) – voce
Mihai Tanasescu (Kratos, ex Onderrah, Adrenaline) – baterie
Stefan Panea (Schtephan, Adrenaline) – chitara
Sep (Insepultus, ex Irkalla) - bas

Contact

Avskild - pagina oficiala
Avskild - email
[ www.avskild.com ]
[ marius@avskild.com ]

 

Live

 

Taine Fest | Eveniment sustinut de www.muzicisifaze.com | 2004